LM-TSAM 4.9.2009 Summassaari

Luottamus-ja työsuojeluasiamiesten virkistyspäivä 4.9.2009 Summassaari, Saarijärvi.

PDF-tiedostoPuheenjohtajan viesti (335 kB)
Puheenjohtaja Ari Honkaniemen viesti

Luottamus-ja työsuojeluasiamiesten virkistyspäivän kuvagalleria

Aamukahvilla Saarijärvellä ja puheenjohtaja toteaa, että kameran akku on sippi. Se niistä kuvista.Aamukahvi maistuu linja-auto ajelun jälkeen Alice Koivuaholle.Kuvassa oik.. Vaasan Oy:n varapääluottamusmies Tiia Halonen, varatyösuojeluvaltuutettu Jari Huhtala, linja-autokuljettaja ja aluesihteeri Kivimäki.
Kuvassa vas. Jari Huhtala, Tiia Halonen, työsuojeluasiamies Markku Heinonen, luottamusmies Matti Toivola.Luottamusmies/työsuojeluasiamies Vesa Äkkinen mietteissään luennon annista.Ammattiosaston puheenjohtaja Ari Honkaniemi virkistyspäivän avauspuuhissa.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.

klikkaa kuvaa

Körmyllä (alias Matti Välimäki) on asiaa ajankohtaisista asioista porukalle. Kuvassa Vas. Atrian Lihavalmistetehtaan luottamusmies Mika Ylimäki ja Sikaleikkaamon luottamusmies Petri Koivisto kuuntelemassa Körmyn viestiä. Atrian pääluottamusmies Lemettinen tiedustelee laitoshuollon, luottamusmies, Sämpyltä (Tapio Hautakangas) kuulumisia.
Atrian Makkarapakkaamon Luottamusmies Alice Koivuaho: toteaa, että hohoijaa luennon kestäessä.Luento on saanut mietteliääksi Vaasan Oy:n Seinäjoen leipomon, kuvassa vas., varatyösuojeluvaltuutettu Jari Huhtalan ja varapääluottamusmies Tiia Halosen.
Kuvassa oik. aluesihteeri Jorma Kivimäki muotoilee luentoaan kuulijoille. Puheenjohtaja Honkaniemi peesailee taustalla.Puheenjohtaja selvittää kuulijoille päivän teemaa.Saarijärven Eräpalveluiden isäntä Arto Ahonen esittelee Summasaaren kivikautista esineistöä tilaisuuden osanottajille.
Kuvassa kivikauden rekimallistoa.Hiihdetty sitä on jo ammoisina aikoinakin. Kivikauden suksimallit esittelyssä Summassaaressa.Luottamus ja-työsuojeluasiamiehet historian syövereissä Summassaaressa.
Summassaaren Kivikautinen ruoan tekopaikka.LM Mika Ylimäki mallina kivikauden ihmistaulussa.Kuvassa oik.mm. Sämpy ihmettelee yhdestä puusta veistettyä venettä
Summassaaren kivikautinen asumus.Kivikauden mallin mukaan saaliseläimiä ja- nahkoja kuivumassa katoksessa. Kalastettu sitä on ennekin ”rysällä” tuumavat, luottamusmiehet Äkkinen ja Ylimäki.
Isäntä Ahonen näyttää mallia naisille linkokeihään heittämisessä.Tiia Halonen näyttää mallia linkokeihään heitossa muille luottamushenkilöille.Luottamusmies Markku Ritola näyttää, että täältä lähtee linkokeihäskaari.
Alice Koivuaholla on linkokeihäänheiton rutiinia? Tyylistä päätellen. Luottamusmies Marja-Leena Harju tuumaa, että osuusko maalitaljaan. Työsuojeluasiamies Sari Haapaniemi jännittää, että osuuko linkokeihäs maaliin.
Varapääluottamusmies Jaana Alajoki, Atrialta, tähyää maalitaljaa tyylillä.Summassaaren isäntä rauhoittelee yleisöä, että taustalla oleva aluesihteeri Kivimäki saa heittoonsa keskittymisrauhan.Luottamusmies Saarimäki (taustalla) ja varatyösuojeluvaltuutettu Jari Huhtala ottavat linkokeihään heitossa mittaa toisistaan.
Luottamusmies Matti Toivola hakee nauruenergiaa heittoonsa.Sämpy ja Ylinen hekottaa taustalla, että ei osu maaliin pääluottamusmies Lemettisen linkokeihäs.Linkokeihäänheitossa käytetyt maalitaljat.
Luottamusmies Sämpy (Tapio Hautakangas) ja varapääluottamusmies Petri Koivisto ottavat mittaa keihäskisassa.Puheenjohtaja Ari Honkaniemi näyttää, että täältä ”pesee” klopit.Naisenergiaa malleina vas. Sari Haapaniemi, Tiia Halonen, Jaana Alajoki, Alice Koivuaho ja Marja-Leena Harju.
Joukkue 4 tunnistustehtävässä vas. Markku Ritola, Timo Hiekka ja Jorma Kivimäki.Alice Koivuaho ja Ari Honkaniemi linkokeihään heiton kisahuilaus tauolla.Naisten joukkue sillanrakennus puuhissa.
Joukkue 2 kirveenheittokilpailussa. Työsuojeluasiamies Markku Heinonen näyttää mallia joukkueen muille jäsenille.Petri Koivisto heittämässä kirvestä. Muu joukkue jännittää  taustalla.Työsuojeluasiamies Teemu Tikkaojan heittokirves lennossa…osuuko: ei -  hamara edellä tauluun.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.

klikkaa kuvaa

 Kisan jousiammunta osuus: Suoristusvuorossa luottamusmies Ari Saarimaa, Sämpy ja Honkaniemi ovat kuin tulisilla hiilillä: tuleeko pisteitä?Nyt poijat hymy hyytyy tuumaa Ari Honkanimi jousiammunta paikalla.Lemettisen Manu: Atrian Wilhelm Tell.
Naiset laki sääteisellä kisatauolla: Alice Koivuaho, Marja-Leena Harju, Tiia Halonen, Jaana Alajoki sekä Alicen takana kurkkii Sari Haapaniemi.Joukkue 2 narutehtävässä Petri Koivisto ja Teemu Tikkaoja yrittää selvitä naruista erilleen.Joukkue 4 vas. Hiekka, Kivimäki, Äkkinen, Ritola oivat siltasuunnittelijat.
Naisten joukkue saamassa opastusta kirveenheittoon vas. Sari Haapaniemi, Tiia Halonen, Jaana Alajoki ja Alice Koivuaho.Sari Haapaniemi kirveenheiton tunnelmissa.Marja-Leena Harju tuumaa, että ”perskuta” - ei osunut tauluun.
Joukkue 2 Petri Koivisto ihmettelee Jari Huhtalalle, Matti Toivolalle tuliko nappakymppi jousiammuntapaikalla.Markku Heinonen tuumaa, että nyt napsahtaa kymppiin.Petri Koivisto meinaa, että niin täältäkin tulee napakymppi.
Naisten joukkue kisan narutehtävän kimpussa.Joukkue 1 Honkaniemi, Sämpy, Ylimäki, Saarimaa ja Lemettinen kisatauolla.Joukkue 1 sillanrakennuspuuhissa Sämpyn johdolla.
Naisten joukkue valmistautumassa jousiammuntaosuuteen.Alice Koivuaho napsautti napakympin jousiammunnassa? Sari Haapaniemi tuumailee, että siellä se on…napakympissä?
Rastinohjaaja anelee, Tiia Haloselta ja Marja-Leena Harjulta, että he hillitsisivät kilpailuintoa.Jaana Alajoki keskittymässä tehtävään jousiammuntarastilla.Vesa Äkkinen keskittyy kirveenheittoon.
Jorma Kivimäki kirveenheitossa…se oli niin lähellä mutta kaukana se napakymppi, tuumi Jorma suorituksen jälkeen.Joukkue 4 narutehtävässä Ritolaa ja ohjaa Hiekka ja Kivimäki.Joukkue 2 tunnistustehtävässä. Esineet: pyyntivälineitä, jäkälää jne. Jari Huhtala pyytää valokuvaajalta selusta tukea.
Joukkue 2 siltaa rakentamassa.Naisten joukkue tunnistustehtävässä. Onko se sifonet…eei - on se, naiset tuumaavat?Sämpy heitti malliksi muulle joukkueelle napakympin.
Ari Saarimaa jatkoi joukkueen hyvää sarjaa. Joukkue 1 voitti kirveenheitto-osuudenMika Ylimäki nappasi kirveenheitossa melkein napakympin.Joukkue 4 jousiammunnassa.
Markku Ritola tähtää maalitauluun.Joukkue 1 narutehtävässä muita naurattaa Lemettisen ja Ylimäen kiemurat.Kisalajien voittajajoukkue 4: Ritola Markku, Timo Hiekka, Vesa Äkkinen ja Jorma Kivimäki. Saarijärven Eräpalvelut palkitsi voittajajoukkueen kivikautisen veneen ja melan pienoismallilla.
Kisailun jälkeen maistui loimulohi, johon kuului ruokajuomana olut.Petri Koivisto ja Ari Honkaniemi päivän urakan päätteeksi päivällisellä.Matti Toivola, Mauno Lemettinen (Atrian Wilhelm Tell), Sari Haapaniemi ja Marja-Leena Harju hyvällä tuulella kivan päivän jälkeen.
Teemu Tikkaoja keskittyy hyvältä maistuneeseen loimuloheen.Jaana Alajoki keskustelee Eräpalveluiden emännän kanssa ja miehet santsaa…
Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.